Pasofino dè Dansschool in Purmerend
In deze moderne eigentijdse plaats Purmerend gelegen in het prachtige gebied waterland heeft dansschool Pasofino inmiddels voor heel veel stellen en aankomende echtparen dansles verzorgd. Dit zowel in groepsverband als ook middels priveles. Of het gaat om aankomende echtparen klaar te stomen voor een openingsdans voor het huwelijk of andere dansstijlen dansschool Pasofino biedt dansles met passie!
Veel mensen, stellen en aankomende echtparen hebben de weg naar onze dansschool weten te vinden. Wij hebben reeds velen dansles inschrijvingen vanuit ook andere omliggende plaatsen zoals Purmer, Purmerland, Ilpendam, Midden beemster, Weidevenne, Neck en Kwadijk!
Naast onze dansles mogelijkheden en informatie over onze dansschool vinden wij het leuk om bezoekers van onze site ook wat te vertellen over deze prachtige plaats en regio Waterland.
Interessante wetenswaardigheden over Purmerend
Purmerend is een stad en gemeente in de regio Waterland in de Nederlandse provincie Noord-Holland.
De gemeente telde 79.830 inwoners (30 april 2017) maar verwelkomde op 31 maart 2016 de 80.000e inwoner. De gemeente heeft een oppervlakte van 24,52 km² (waarvan 0,65 km² water). De gemeente Purmerend maakt deel uit van de plusregio Stadsregio Amsterdam. De stad is vooral geliefd bij forenzen.
Purmerend moet niet verward worden met het dorp Purmerland, dat een lintdorp is net ten zuiden van Purmerend in de gemeente Landsmeer. Aan de oostelijke rand van Purmerend ligt het kruispuntdorp Purmerbuurt, ingeklemd tussen de nieuwbouw en het Purmerbos. Een deel van de polder Purmer is onderdeel geworden van de stad Purmerend, met de wijken Purmer-Noord en Purmer-Zuid. Het zuidelijkste deel daarvan is nog landelijk gebleven en wordt bij het gehucht, annex poldergemeenschap Purmer gerekend, gelegen tussen Purmerend, Ilpendam, Overleek, Zedde en de stad Edam. Het meest westelijke deel van Purmerend is de kom in de A7, in de volksmond beter bekend als het Beusebos.
Op de locatie van het tegenwoordige Purmerend bevond zich al aan het eind van de 12e eeuw een kleine oevermarktnederzetting. Het dorp kwam tot bloei nadat rond 1310 de noordelijk gelegen doorvaart tussen de Purmer- en de Beemstermeer binnen de bedijking van de Over-Where was komen te liggen, en was afgesloten. Bij Purmerend werd een oude verkavelingssloot tussen de Waterlandse zeedijk en het nieuw ingedijkte gebied uitgediept en verbreed als doorvaart tussen de Meren. Als Binnenlands verkeersknooppunt bloeide Purmerend in de 14e eeuw op, maar pas nadat de Amsterdamse financier, en graaflijk tresorier Willem Eggert in 1410 door graaf Willem VI beleend was met Purmerend, Purmerland en Ilpendam, groeide het plaatsje uit tot stad. Eggert kreeg toestemming in Purmerend een slot te bouwen. Daarnaast werd in deze jaren een 60 bij 80 roeden tellend stadsplan uitgelegd, naar het voorbeeld van Edam in 1357 en Monnickendam in 1404. Al in 1392 was in Purmerend een klooster gesticht, het latere St.Ursulaconvent.