Dansschool Pasofino - Hoorn, Purmerend en Zaandam

Stappenplan bij leren dansen

In onze dansschool leer je in een aantal stappen een hele leuke dans:

 1. Danskeuze of Muziekkeuze. Wil je starten met dansen, start het bij de voorbereiding. Dat start met het maken van een keuze. Heb je een favourite plaat, presenteren wij de mogelijkheden qua dansstijlen in de vrijblijvende kennismaking. Het is ook mogelijk om een dans uit te kiezen die je graag wilt leren. Kies je bijvoorbeeld voor Salsa, dan sturen wij je een playlist Salsa.
 2. Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en zorg dat je aanwezig bent. Heb je nog geen afspraak voor een vrijblijvende kennismaking? Klik dan hier en schrijf je nu in voor deze gratis proefles.
 3. Dan zijn we nu aangekomen bij de eerste dansles. We starten met het uitleggen van basistechniek.
 4. Na de basistechniek starten we met het zetten van de éérste stapjes van jullie dans.
 5. Nu is het tijd om de met de eerste stapjes, voor het eerst te bewegen op muziek.
 6. Na deze geweldige eerste danservaring is het tijd voor een nieuwe techniek. Hier leert de man hoe hij voorkomt om niet te staan op de jurk van de dame.
 7. Nu is het tijd om een programma te ontwikkelen van nieuwe dansfiguren die we jullie leren. Hiermee maken we jullie eerste danservaring compleet.
 8. Gaan jullie door met dansen na de proefles, herhalen we tijdens de volgende dansles de lesstof van de proefles.
 9. Iedere les leer je iets nieuws. Dat nieuwe heb je die les nog niet volledig onder de knie. Dat is nml huiswerk.
 10. We werken aan een leuk begin en eind. We meten hoelang jullie nodig hebben voor het begin en einde van jullie dans.
 11. Musicality is heel belangrijk. Hierbij leren we wanneer je het beste kunt starten met dansen en wanneer absoluut niet. Loop je vast tijdens de openingsdans leer je bij musicality hoe je het dansen weer snel en makkelijk kunt hervatten.
 12. Oefenen oefenen oefenen. Dans jullie dans steeds volledig door. Krijg daarbij steeds drie verbeterpunten gepresenteerd die jullie in de volgende oefening onder de knie proberen te krijgen.
 13. Film de dansdocent wat je thuis bij het huiswerk kunt gebruiken om terug te kunnen kijken wat jullie geleerd hebben.
 14. Choreografeer de hele dans als jullie gaan voor een dans op maat. We maken afspraken hoeveel herhalingen we in de dans hebben van een bepaalde bewegingen en we stellen met de dansfiguren de volledige dans samen.
 15. De dans is in grote lijnen af. We gaan nu voor het fijnere werk. Nu is het tijd voor styling en voor special effects. Dingen die je toe voegt aan de dans, wat niemand van jullie verwacht dat jullie dat kunnen en gaan doen.

Succes met het samen leren bewegen op muziek. Wordt nu één met elkaar, de muziek en jullie dans. Dat is een ultieme ervaring die jullie samenbrengt en houdt.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Blogs

No Image
Posted by Ben van Zundert | 30 december 2018
Nieuwjaarsgroetfilm
2018 is ten einde, 2019 gaat beginnen. Dansschool Pasofino wenst jullie een gelukkig nieuwjaar! Bekijk nu onze nieuwjaarsgroetfilm: https://youtu.be/3r-b_YXHaIE Wij zijn ambassadeur van Dans Magazine!Wij zijn ambassadeur van Dans Magazine,...
Posted by Ben van Zundert | 21 september 2018
Ja, ik wil heel graag. Wat geweldig!
Jij kunt aannemen dat je partner niet voor een openingsdans wil gaan op jullie grote dag; maar is dat echt zo? Natuurlijk kun je een smoes bedenken; zoals; mijn partner...
No Image
Posted by Ben van Zundert | 7 september 2018
Nieuwe promotiefilmpje openingdans Dansschool Pasofino
Hoeraaaa het is ons gelukt!!! De openingsdans was een groot succes. Zie hier het resultaat van een kersvers bruidspaar dat in de hete zomermaanden wekelijks kwam oefenen in onze dansschool:...